Wat is RPO?

Wat is RPO?

Ontzorgen, dat is waar RPO staffing voor staat! Onze RPO-oplossingen zorgen ervoor dat je recruitment expertise binnenhaalt en ondertussen je employer branding vergroot.

De afkorting ‘RPO’ staat voor Recruitment process outsourcing. De betekenis van Recruitment process outsourcing is het uitbesteden van het recruitmentproces aan een derde partij. Deze partij wordt ook wel een recruitment bureau of recruitment agency genoemd. Een hele hoop termen, maar wat houdt RPO precies in? 

Wat houdt Recruitment process outsourcing in?

Zoals beschreven is Recruitment process outsourcing het (geheel of gedeeltelijk) uitbesteden van het recruitmentproces aan een derde partij. In plaats van zelf op zoek te gaan naar nieuwe werknemers, gaat het recruitmentbureau voor jou aan de slag.

Maar recruitment bestaat uit meer onderdelen dan alleen de werving en selectie. Naast de werving en selectie kan een recruitment agency ook ondersteunen en ontzorgen op het gebied van jouw employer branding, contractafhandelingen, het onboardingstraject en het verbeteren van de candidate journey.

Iedereen bedrijf is anders en heeft andere behoeften op het gebied van recruitment. Daarom krijg je bij RPO staffing dedicated RPO recruiters die exclusief en proactief voor jou werven. Zij werven vanuit jouw bedrijfsnaam en gaan alles op het gebied RPO recruitment voor jouw organisatie oppakken. Daarnaast ontzorgt onze HR-afdeling jou (indien gewenst) met contractafhandelingen, onboarding, verzuimbegeleiding, verloning en alle overige HR-vraagstukken. Zo vervullen wij jouw wensen. Is er behoefte aan het volledig outsourcen: van werving tot onboarding of gedeeltelijke outsouring: alleen de expertise en inzet van onze recruiters? Geen probleem, jij kiest zelf welke onderdelen je wil uitbesteden. Wij adviseren jou daar graag in.

Waarom RPO?

Personeel is het belangrijkste kapitaal binnen een organisatie. Het aannemen van de juiste mensen is daarom van essentieel belang. Maar er zijn genoeg bedrijven die moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaat. Ten eerste is het vinden van de juiste mensen zeer tijdsintensief en daarnaast vereist het kennis en ervaring. Recruitment is echt een vak apart.

Wil je het recruitmentproces niet zelf uitvoeren of heb je er simpelweg de capaciteit en/of kennis niet voor? Dan is outsourcing een perfecte oplossing. RPO recruitment kan zowel op kleine als op grote schaal plaatsvinden. Van enkel het afhandelen van sollicitaties tot en met het opstellen van de complete recruitmentstrategie.

Voordelen RPO staffing

Full-service recruitmentpartij

Er zijn verschillende redenen om het recruitmentproces binnen jouw organisatie te outsourcen. Misschien heb je niet de juiste expertise binnen jouw HR-afdeling. Wellicht is te weinig tijd, te weinig capaciteit of zoek jij binnen een moeilijk te werven doelgroep. Door recruitment process outsourcing haal jij ervaren recruitmentspecialisten binnen die de beste kandidaten zoeken voor jouw bedrijf. Daarnaast haal je met RPO staffing een full-service recruitmentpartij binnen welke jouw organisatie ondersteunt op de onderdelen waar jij het nodig hebt.

Sterk werkgeversmerk

Een ander groot voordeel van het kiezen voor RPO recruitment via RPO staffing is dat onze RPO recruiters in house werken bij jouw organisatie. Samen bouwen wij aan jullie werkgeversmerk! Dit doen wij onder andere door een werken bij-pagina te ontwikkelen in jouw huisstijl. Hierdoor voelt het voor de sollicitanten alsof zij rechtstreeks bij jouw bedrijf solliciteren. Vervolgens koppelen we deze pagina aan een Applicant Tracking System (ATS). Dit biedt een AVG-conform en uniform sollicitatieproces, gericht op een optimale candidate experience. Daarnaast beschikken wij over realtime data in iedere stap van dit proces zodat we tijdig kunnen bijsturen, waar nodig.

Ook eigen medewerkers leren bij

Onze RPO recruiters voelen aan als eigen collega’s. Zij kennen jouw bedrijf tot in detail en worden getraind op jouw bedrijfsprofiel en welke kandidaten de beste match zijn. Zij werken met regelmaat op jullie locatie, om nog meer binding met jouw bedrijf te creëren. En doordat je met RPO recruitment corporate recruiters in huis haalt, zorg je er daarnaast ook voor dat eigen medewerkers leren over het recruitment vak. De kennis die de RPO recruiter meeneemt wordt binnen jouw organisatie gedeeld. Het zorgt dus voor een blijvend resultaat.

RPO staffing is ontstaan vanuit de behoefte van onze klanten. Zij zochten naar een manier om zowel kosten als tijd te besparen op de werving en selectie. Geen wirwar meer van verschillende uitzendbureaus en een oplossing voor het hoge verloop.

IK WIL

Persoonlijk advies

Nieuwsgierig naar een samenwerking? Neem gerust contact op met onze recruitmentspecialisten via 0570 – 850 500 of laat jouw contactgegevens achter zodat wij op een gewenst moment kunnen terugbellen.

Meer informatie over ons recruitment process outsourcing proces of persoonlijk advies? Geen probleem. Een afspraak voor een kopje koffie is zo gemaakt en wij staan jou graag te woord.

IK WIL

Recruiter worden

Geeft het jou een kick om de juiste mensen te werven en ze met een goed gevoel te plaatsen bij jouw opdrachtgever? Ervaren of startende? Het maakt niet uit! Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling centraal.

Je werkt zelfstandig inhouse bij jouw opdrachtgever, maar krijgt ook de gezelligheid van een recruitmentteam binnen ons bedrijf. Een job met een grote verantwoordelijkheid. Iets voor jou? Lees dan snel verder!