Hoe werkt een recruitmentbureau?

Hoe werkt een recruitment bureau?

Ontzorgen, dat is waar RPO staffing voor staat! Onze RPO-oplossingen zorgen ervoor dat je recruitment expertise binnenhaalt en ondertussen je employer branding vergroot.

Bij recruitment process outsourcing (RPO) besteed je het recruitmentproces uit aan een derde partij. In plaats van zelf op zoek te gaan naar nieuwe werknemers, gaat de recruiter van een recruitmentbureau voor jou aan de slag. 

Wat is een recruiter?

Een recruiter maakt een match tussen mensen en werk. De recruiter is verantwoordelijk voor het werven, selecteren en plaatsen van de juiste persoon op een bepaalde functie. Simpel gezegd zorgen recruiters dat de juiste personen op de juiste plek komen.

Oorspronkelijk komt de term ‘recruiter’ uit het Engels. Tegenwoordig gebruiken wij deze term dagelijks in het Nederlands. Zelfs vaker dan het Nederlandse woord ‘rekruteer(der)’. Een recruiter kan intern of extern werken. Werkt een recruiter intern dan staat deze op de loonlijn van de organisatie waarvoor hij werft. De meest gebruikte titel voor deze functie is corporate recruiter. Extern werkt de recruiter meestal voor een recruitment bureau en werft hij dus voor verschillende klanten.

Wat is een recruitmentbureau?

Een recruitmentbureau, recruitment agency of werving-en-selectiebureau neemt het vullen van openstaande vacatures uit handen van organisaties. Zij zijn verder niet verbonden aan de organisatie waarvoor zij werven.

Recruitmentbureaus richten zich meestal niet op een kortstondige inzet, maar op relaties voor de lange termijn. Daarom zijn recruitmentbureaus vaak gericht op een niche. Deze niche kan een specifieke sector, beroepsgroep of functieniveau zijn.

Wat doet een recruitmentbureau?

Veel organisaties vinden het prettig om recruitment uit handen te geven als het om een tijdelijk project of een specialistische functie gaat. Naast de werving en selectie kan een recruitment agency ook ondersteunen en ontzorgen op het gebied van jouw employer branding, contractafhandelingen, het onboardingstraject en het verbeteren van de candidate journey.

Bij RPO staffing krijg jij dedicated recruiters die exclusief en vanuit jouw bedrijfsnaam voor jou werven. Daarnaast ontzorgt onze HR-afdeling jou (indien gewenst) met contractafhandelingen, onboarding, verzuimbegeleiding, verloning en alle overige HR-vraagstukken. Zo vervullen wij jouw wensen. Is er behoefte aan het volledig outsourcen: van werving tot onboarding of gedeeltelijke outsouring: alleen de expertise en inzet van onze recruiters? Geen probleem, jij kiest zelf welke onderdelen je wil uitbesteden.

Wat kan RPO staffing voor jou doen?

  • Ontzorging in het recruitmentproces met onze expertise en HR-tech tooling;
  • Dedicated recruiters die proactief en exclusief voor jou werven;
  • Een eigen ‘werken bij-pagina’ en campagnes worden gedaan vanuit jouw huisstijl;
  • Vergroten van jullie naamsbekendheid als werkgever;
  • Instroom van sollicitanten van meer dan 16 jobboards en diverse social kanalen;
  • Professioneel, juridisch advies rondom wet- en regelgeving;
  • Aanvulling op jullie HR-afdeling door onze expertise en proactieve dienstverlening
  • in zowel recruitment, marketing, verloning en backoffice.

IK WIL

Persoonlijk advies

Nieuwsgierig naar een samenwerking? Neem gerust contact op met onze recruitmentspecialisten via 0570 – 850 500 of laat jouw contactgegevens achter zodat wij op een gewenst moment kunnen terugbellen.

Meer informatie over ons recruitment process outsourcing proces of persoonlijk advies? Geen probleem. Een afspraak voor een kopje koffie is zo gemaakt en wij staan jou graag te woord.

IK WIL

Recruiter worden

Geeft het jou een kick om de juiste mensen te werven en ze met een goed gevoel te plaatsen bij jouw opdrachtgever? Ervaren of startende? Het maakt niet uit! Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling centraal.

Je werkt zelfstandig inhouse bij jouw opdrachtgever, maar krijgt ook de gezelligheid van een recruitmentteam binnen ons bedrijf. Een job met een grote verantwoordelijkheid. Iets voor jou? Lees dan snel verder!